COMPUTER 2000 проведе годишен дилърски семинар в Слънчев бряг


COMPUTER 2000 остави незабравими впечатления у своите партньори, като се погрижи за тяхното добро настроение и комфорт на традиционно провежданата от фирмата дилърска среща. Tази година семинара се проведе в луксозните условия на хотел „Калофер” в Слънчев Бряг, при небивал досега интерес. По време на презентациите залата трудно побираше желаещите да посетят събитието, а вечерно време ресторанта се оказа тесен за извиващите се хора.

Първият ден официалната част на програмата, започна с откриването на семинара от собственика на COMPUTER 2000, Станислав Костадинов, който благодари на всички присъстващи за проявения интерес. След това, Огнян Киряков, управител в Xerox България, направи встъплението към презентацията на Ася Кръстева, продуктов мениджър на Xerox в COMPUTER 2000, като я обяви за продуктов мениджър с най-добра степен на комуникация. Накратко беше представена цялата продуктова гама на Xerox в звеното принтери, копири, мултифункционални машини и проследен пътя от продажбата до качествения сервиз. Беше обърнато внимание на дилърите, за желанието с което трябва да подхождат при комуникация с клиента, за да има ефект от продажбата.
Високото презентационно ниво бе продължено от Ева Ризова, продуктов мениджър на марката Pinnacle. Тя поднесе на дилърите сбита и съдържателна информация, като обърна внимание на новите модели TV тунери и инструменти за видеообработка на марката Pinnacle, и показа статистика за развитието и продаваемостта на продуктите в цял свят.
Програмата продължи с впечатляващата презентация на г-н Костадинов, който представи една от най-бързо развиващите се марки – Privileg. От няколко години продуктите с марка Privileg се наложиха на пазара като алтернатива на скъпоструващите продукти на известни марки, но с конкурентно качество. Представени бяха и новите модели от продуктовата гама на марката включваща: компютърни колонки, монитори, адаптери, екрани за проектори, уеб камери, MP3 плеъри и други.
Г-н Костадинов обърна вниманието на участниците към наблюдаващата се в световен мащаб тенденция, фирмите да се ориентират към качествени продукти на ниски цени, от слабоизвестни производители, произвеждащи за известни марки. С голям интерес от страна на присъстващите премина представянето на три модела мобилни телефона от ново поколение, като впоследствие стана ясно, че поради изгодната цена и функционалността която предлагат, има запитване от представители на телефонни вериги в страната.
След краткотрайна почивка, семинара продължи с професионално подготвена от Иван Маджаров презентация, който представи марката Acronis (на която COMPUTER 2000 е официален дистрибутор) и нейните решения за защита, архивиране и възстановяване на информацията. Новото попълнение в редиците на COMPUTER 2000, Иван Маджаров, продуктов мениджър Информационна сигурност и видеонаблюдение, бе похвален от собственика на фирмата, за своя голям професионализъм и чувство за отговорност.
С голяма рутина и професионализъм продължи и Диана Манчевска, дългогодишен продуктов мениджър във фирмата, на марката Genius. Тя представи новите модели на световноизвестната марка и продуктите, които се очаква да излязат на пазара до края на 2007 година. По нейна покана, специален гост на семинара беше Aнджелика Емсбах, регионален мениджър на Genius за Източна Европа. Заедно в края на изнесената презентация те раздадоха награди на дилърите, направили най-голям оборот през настоящата година.
Последна, пред презентационния екран се появи Теменужка Григорова, продуктов мениджър хардуер, печелила многократно отличието за най-добър търговец в COMPUTER 2000. Акцент в нейното представяне бяха марките, предлагани от дистрибутора, производители на твърди дискове, процесори, дънни платки и вентилатори, а именно Intel, AMD, Hitachi, Excelstor, Foxconn и други.
Вечерта продължи със забавната част от програмата в ресторанта към хотела. Анелия Костадинова, съпругата на Станислав Костадинов, която беше организатор на семинара, се грижеше за идеалното протичане на цялото събитие, във всяко едно отношение. Когато градуса на купона се вдигна, сред кръшни хора и горещи танци, настъпи кулминационната част от шоуто с организирането на Мис и Мистър Суха фланелка. Много смях и емоции изпълниха дансинга, докато журито с метър в ръка оценяваше кандидатите.
На другия ден семинара продължи с представянето на продуктовата гама на марката Lexmark от Бранимир Иванов (channel manager). Веднага след него управителя на оторизирания сервиз на Lexmark Милен Михайлов говори за проблемите свързани със сервизирането на продуктите. Краткото му, точно и разбираемо изложение по наболели въпроси впечатли аудиторията.
Семинарът завърши със съвместна презентация на Станислав Костадинов и Иван Маджаров с представянето на две продуктови категории, мрежови продукти и охранителна техника, към които в последно време се забелязва засилен интерес. Накрая Станислав Костадинов запозна присъстващите с VOIP телефонията и представи няколко продукта, като отбеляза, че COMPUTER 2000 се е ориентирал трайно към този пазарен сегмент и в бъдеще ще го предлага както като продуктова гама, така и като услуга. Следваха много въпроси отстрана на присъстващите и желание да се запознаят с презентираните продукти.
Присъстващите се разделиха благопожелателно, с много усмивки и добро настроение, а хубавото време настоятелно ги подканваше към плажа.
COMPUTER 2000 доказа позицията си на водещ в страната дистрибутор, с мащабността на събитието, професионалното си отношение към дилърите и начина да предразполага партньорите си.

Коментар