Globul подкрепя образователната инициатива „Училище на бъдещето”

София, 30 април 2013 – GLOBUL ще подкрепи националния образователен конкурс „Училище на бъдещето“, насочен към ученици от 5-ти до 12-ти клас. Конкурсът се организира от фондация „Заедно в час“ и Forbes България в рамките на съвместния им проект за развитие на българското образование.

Участниците в конкурса имат възможност да споделят своята представа за това как би изглеждало училището на бъдещето и какво е необходимо да се промени в досегашния модел на обучение. Те могат да изразят идеите си в свободна форма – есе, рисунка, песен, видео клип и др. Най-креативните творби ще бъдат изложени в столичния търговски център The Mall в периода 10-19 май, 2013 г., а авторите им ще получат специални награди от организаторите на проекта.

Проектът „Училище на бъдещето“ ще завърши с образователен форум, който ще се състои на 23 май в София. По време на отворената дискусия, експерти от сферата на образованието ще обсъдят предложенията на младите участници в конкурса и ще отличат най-добрите сред тях.

Партньорството между GLOBUL, фондация „Заедно в час“ и Forbes България датира от 2012 г., когато операторът подкрепи първата по рода си конференция, свързана с осигуряването на равен достъп до качествено образование за всяко дете в България.