Излезе нов софтуер за сървърни виртуализации

Излезе нов софтуер за сървърни виртуализации
Пакетът спестява пари на корпоративния бизнес
06/06/2006
Софтуер, който дава възможност на един сървър да поддържа няколко операционни системи едновременно, става все по-популярен напоследък, тъй като спестява сериозни финансови ресурси на потребителите. 
В понеделник компанията VMWare представи публично своя продукт VMWare Infrastructure 3. Специализираният софтуер комбинира няколко програми за виртуализация, вкл. сървър, средство за управление и други.
VMWare е лидер на пазара за виртулиализационен софтуер, където основен конкурент й е Microsoft. Компанията тества Infrastructure 3 още от миналия октомври. Екипът включва повече от 6 400 специалисти в областта.
Новият софтуер ще стане достъпен за потребителите този месец и ще се предлага в три версии. Infrastructure Starter, предназначен за малки и средни компании, ще струва $1 000. За корпорации с по-голяма база се ще предлага Infrastructure Standard, на цена от $3 750, а Infrastructure Enterprise, продуктът за най-големите компании, ще струва $5 750. Всички споменати цени се отнасят за два процесора.

рубрика: Uncategorized

Коментар