НР въвежда у нас нови решения за печат

НР представи у нас нови цветни принтери и многофункционални устройства, насочени към домашните потребители и малкия бизнес. Моделите се отличават със съвременен дизайн, компактни размери, лесна употреба, качествен и бърз печат. Могат да бъдат използвани за всекидневно отпечатване на документи и снимки.
 
В момента гамата на HP включва над 20 All-in-One решения и над 30 мастилено струйни принтера, заяви Асен Георгиев – продуктов мениджър в направление периферия в НР България. Новите продукти са позиционирани в ниския ценови сегмент, така че са подходящи за домашни потребители и малки офиси. Освен цената, предимство е лесната и интуитивна работа.
 
Най-достъпен е принтерът HP Deskjet D1460, предназначен за потребители, които търсят евтино универсално устройство. Моделът се предлага на крайна цена от 79 лв. с ДДС и използва четири мастилници. Печата документи със скорост до 16 стр./мин (черно) и 12 стр./мин. (цветно). Отпечатва без затруднения и уеб страници, благодарение на функцията HP Smart Web Printing, която е налична във всички нови продукти на компанията.
 
HP Deskjet D2460 също е много евтин принтер – струва 99 лв. С ДДС. В сравнение с предходния модел, предлага по-висока скорост на печат: 20 стр./мин (черно) и 14 стр./мин. (цветно). Позволява лесно споделяне, съхраняване и принтиране на снимки с директните фото функции на бутона HP Photosmart Essential, както и възможност за премахване на ефекта „червени очи”.
 
Моделът HP Deskjet D4260 замества 5940 и предлага високи скорости – 30 стр./мин черно и 23 стр./мин. цветно, повишена надеждност и качество. D4260 осигурява устойчив на избледняване печат, благадарение на мастилата HP Vivera. Принтерът отпечатва снимки с високо качество чрез предлаганите отделно 6-цветни мастила и заложените технологии HP Real Life, автоматично премахване на ефекта „червени очи” и Adaptive Ligtning за по-добра детайлност и контраст. Фронтално разположеният USB порт улеснява прехвърлянето на снимки. Съществува и възможност за печат на компакт дискове чрез HP CD/DVD Tattoos. Моделът ще се предлага на цена от 139лв. с ДДС.
 
При многофункционалните продукти НР въвежда няколко нови устройства. HP Deskjet F2180 All-in-One е най-евтиното решение на компанията в този клас, като предлага лесна възможност за печат, сканиране и копиране в домашни условия. Моделът се характеризира с изчистен и компактен дизайн и черен на цвят корпус. За цената си от 129 лв. с ДДС многофункционалното устройство осигурява скорост на печат и копиране до 17 стр./мин черно и 11 стр./мин в цвят, по данни от производителя. Сканирането става при 1200 dpi.
 
HP Deskjet F4180 All-in-One, в сравнение с предходния модел, предлага по-високи скорости – до 20 стр./мин черно и 14 стр./мин цветно. Устройството позволява удобно сканирате на книги и други обемисти материали, благодарение на лесното отделяне на капака на скенера. Плюс е и изборът на консумативите – с нормален или с голям капацитет, в зависимост от предпочитанията. Моделът ще се предлага на цена от 149 лв. с ДДС.
 
Два нови модела са достъпни от линията Photosmart, като есента компанията ще пусне и устройства от по-висок клас. Най-евтиното многофункционално устройство от серията, НР Photosmart С4280, предлага сканиране, копиране и печат на документи с високо качество и фотореалистични снимки. Продуктът е предназначен за малки офиси и за дома, като разполага със слотове за карти-памет и 3.8-см дисплей, който позволявапреглед и печат на снимки без нуждата от компютър. Устройството използва мастилата HP Vivera, както и новите „XL” мастилници с голям капацитет. Печата със скорост до 30 страници в минута (черно) и до 24 (цветно) и разполага с автоматичен сензор за разпознаване на вида на хартията. Моделът струва 189 лв. с ДДС.
 
Вторият нов модел, НР Photosmart С5280, осигурява по-високо качество на отпечатваните материали. Той е оборудван с 6.1-см дисплей за преглед на съдържанието на карти-памет, без да е необходим компютър. С5280 печата със скорост до 32 страници в минута (черно), до 24 (цветно) и до 27 секунди за фотографии. Моделът включва и бутон "HP RedEye Removal" за директно премахване на ефекта „червени очи”, сензор за разпознаване на хартията, както и автоматична тава за снимки (вече 13х18 см), която разпознава кога се отпечатват фотографии. Принтерът предлага и възможност за директно печатане върху CD/DVD дискове. НР Photosmart С5280 струва 249 лв. с ДДС.

Коментар