ЕС се отваря към обществото с канал в YouTube

Европейската комисия пусна собствен канал в най-популярния видео сайт YouTube, за да направи своето аудиовизуално съдържание по-достъпно за широката публика.
EUTube, както се казва каналът, съдържа разнообразни видео материали – от документи за дейностите на Европейския съюз и история до интервюта с европейски комисари.
В този канал ще бъдат достъпни и ще се разглеждат проблемите, свързани с промяната на климата, енергията и имиграцията.
Новият канал показва, че Европейската комисия е готова да поеме отговорност да обяснява по-ясно своята политика и своите действия на гражданите, споделя пред silicon.com Маргот Уолстрьом, вицепрезидент на връзките между институциите и комуникационната стратегия.
Европейският съюз не може да игнорира онлайн промените, и по-специално употребата на сайтове за видео споделяне. Комуникацията с гражданите посредством всички възможни средства е много важна, добави Уолстрьом.
В момента в EUTube има около 50 достъпни видео клипа, включително и интервю с Уолстрьом, наред с документи за развитието на Европейския съюз след войната.
По-голямата част от съдържанието е на английски език, като има и материали на френски и немски, а по-късно ще бъде добавена поддръжка и на други езици.

Коментар