Apple поиска забрана на Galaxy S4 в САЩ

Applе ще се опита да забрани по съдебен път продажбите на конкурентния смартфон Galaxy S4

Applе ще се опита да забрани по съдебен път продажбите на конкурентния смартфон Galaxy S4

Apple ще направи всичко възможно да забрани продажбите на смартфона Galaxy S4 на територията на САЩ. Компанията от Купертино е подала съдебен иск в щата Калифорния, в който обвинява своя конкурент Samsung в нарушаване на правата върху патенти, предаде MacRumors.com.

Според адвокатите от Купертино, при създаване на Galaxy S4 корейската компания Samsung е използвала технологии, патентовани от Apple.

Смартфонът Galaxy S4 излезе на пазара в април и е основен конкурент на iPhone, но целта на Apple сега е да забрани продажбите на модела в САЩ.

През ноември миналата година съдията Пол Грюъл, който разглеждаше патентните претенции на Apple и Samsung, разреши на американската компания да добави в исковете си нови мобилни устройства. Всички дела досега касаеха смартфони и таблети на Samsung от предишни поколения.

Коментари по темата: „Apple поиска забрана на Galaxy S4 в САЩ”

добавете коментар...

  1. Zdr.

    То пък щото Самсунг ако имаха за какво нямаше да заведат дело срещу Епъл ли? Всички са един дол дренки – търговски компании.

  2. Anonymous

    APPLE sa BUKLUCI

  3. Random

    Apple съди защото няма как да печели акциите падат пазарът намалява и останалите ги задминават. Освен да се борят за номер 1 в САЩ друго не им остава

  4. User

    Ето това е да си алчен. Нека да осъдят компанията на Apple като вредителска и диктаторска със своята Талибанска политика на терор.

    Няма да се учудя ако Apple почне да гони и съди хората по улиците, които не ползват Apple-ски устройства.

Коментар