Телерик изпраща български ученик в Московския университет

Водещата българска софтуерна компания „Телерик” ще поеме разходите по участието на седмокласника от Софийската математическа гимназия Тодор Марков и неговия преподавател в Деветата всеруска национална школа с международно участие, организирана от МГУ (Московски държавен университет, Факултет по изчислителна математика и кибернетика) и МЦМНО (Московски центьр за непрекьснато математическо образование).

Школата подготвя разширените състави на националните отбори на Русия и ОНД за участие в международни състезания и олимпиади. Тази година тя ще се проведе през август в местността Бендереви поляни, Кострома.

За първи път България изпраща свой представител от Софийската математическа гимназия, който успя да покрие високите критерии и изисквания на организаторите. Разходите по неговото пътуване и престой ще бъдат поети от водещата софтуерна компания „Телерик”.

Основна цел на компанията е засилване на сътрудничеството между бизнеса и образованието. Според управителя на „Телерик” – Васил Терзиев, „развитието на следващото поколение млади таланти в програмирането е основополагащо за конкурентоспособността на България на световния ИТ пазар”.

Коментар