Експерти: Oracle трудно ще докаже обвиненията си срещу SAP

Ден след като SAP неочаквано призна в съда, че тяхно подразделение непозволено е сваляло софтуер от Oracle, компютърни експерти по сигурността казаха, че Oracle се нуждае от повече доказателства, ако иска да довърши този случай, съобщи CNET.
От немския гигант SAP заявиха, че техният филиал TomorrowNow, който доставя услуги за потребители на Oracle, в някои случаи непозволено е свалял материали за поддръжка от сайта на американската компания чрез потребителски логини.
От SAP обаче отрекоха най-тежкото обвинение, че са се възползвали от тази практика на своя филиал, за да съберат и направят библиотека от нелегално придобит софтуер на Oracle. Според SAP, защитните стени не са давали достъп до материалите, държани от TomorrowNow.
Затова сега Oracle се нуждае от доказателство, че SAP е имала нелегален достъп до нейния софтуер. Обвинената в кражба компания заяви, че е склонна да се договори с Oracle извън съда.
След като проучи информацията за логовете, съдът може да продължи с проверка на архива с имейли на SAP, за да идентифицира замесените в случая лица.

Коментар