Сиско приема на стаж студенти инженери

Двадесет и трима млади инженери от Централна и Източна Европа ще започнат едногодишно обучение в Сиско от 30 юли 2007 г. Те ще се присъединят към Програмата „Търговски сътрудник на Сиско” заедно с техни колеги от 144 държави от Европа, Русия и Балтийските републики, Близкия Изток, Африка и Латинска Америка, съобщиха от местния офис на мрежовия гигант.
През следващите 12 месеца стажантите ще навлизат в най-новите мрежови и комуникационни технологии и ще бъдат обучени на бизнес комуникация.
„Централна и Източна Европа разполага с изключителни таланти и има дългогодишни традиции в техническото обучение. Разширяваме сътрудничеството си с водещи технически университети от региона, много от които участват и в програмата Сиско Мрежови Академии”, коментира Каан Терзиоглу, Вицепрезидент на Сиско за Централна и Източна Европа. “Можем да предложим на студентите възможности за развитие в нашите регионални офиси след завършване на стажанската програма”, допълни той.
Сиско стартира програмата „Търговски сътрудници” в Централна и Източна Европа преди три години с цел да предложи възможности за обучение на току-що завършили студенти. Тазгодишните 23-ма курсисти, които са избрани между 1 400 кандидати, ще бъдат назначени на позиция „системен инженер”. Те са завършили водещи технически университети в 11 държави от Централна и Източна Европа, вкл. и от България, курсове за Сиско сертификати, за придобиване на технически и търговски умения и за общо запознаване с корпоративната култура на Сиско.
След завършването на стажантската програма в Амстердам, курсистите започват работа в регионалните офиси на Сиско. Пример за това са двама българи, които завършиха стажантската програма през миналата година и днес вече работят като системни инженери в офиса на Сиско в София. Това са Мария Андонова, завършила „Телекомуникации” в ТУ -Варна и Ясен Спасов, завършил също „Телекомуникации” в ТУ – София.

Коментар