Поправка на Xbox 360 ще глътне $1 милиард

Microsoft ще похарчи над $1 милиард за поправянето на известни проблеми с хардуера на конзолата за видео игри Xbox 360. Освен това, компанията ще увеличи гаранцията на Xbox 360 на три години, след като много от конзолите показаха хардуерни дефекти, твърди публикация в businessweek.com.
Подробности за типа на дефектите не са разкрити. Microsoft е направила някои производствени и продуктови промени, от които се очаква да намалят проблемите с хардуера на Xbox 360. От софтуерната компания засега не съобщават кои проблеми ще бъдат оправени и кои ще останат.
Около $1.15 милиарда струват на Microsoft допълнителните разходи за увеличаване на срока на гаранцията на конзолата, направени през четвъртото фискално тримесечие, завършило на 30 юни. Анализаторите оценяват, че от 2002 година насам отделът на Microsoft за забавление и устройства е загубил над $6 милиарда.
Компанията ще плаща в продължение на три години поправките на конзолите, получили срив на хардуера, който се отбелязва с три мигащи червени светлини. Геймърите наричат тези светлини „червеният пръстен на смъртта”. Досега гаранцията на Xbox 360 беше една година за потребителите в САЩ и две години за тези в Европа.

Коментар