„Умният” iWatch ще има 1,5-инчов OLED екран

Смарт часовникът на Apple ще предложи по-малък от очаквания OLED екран с диагонал 1,5 инча

Смарт часовникът на Apple ще предложи по-малък от очаквания OLED екран с диагонал 1,5 инча

iWatch, умният часовник на Apple, ще има OLED екран с диагонал 1,5 инча, твърди тайванското издание Economic Times. В момента компанията тества дисплеите за иновативното си устройство.

По-рано Apple планираше да използва в своя смарт часовник матрица с диагонал 1,8 инча, но очевидно компанията е преосмислила концепцията си и залага на по-малък, 1,5-инчов екран.

OLED панелите ще доставя за Apple компанията RiTdisplay, която е подразделение на RITEK. Първата тестова партида умни часовници ще произведе Foxconn – основен партньор на Apple.

Освен стандартните функции на часовник, iWatch ще може да приема и отхвърля обаждания, както и да информира за входящи съобщения, вкл. от социални мрежи.

Устройството ще се управлява както със сензорни жестове, така и чрез гласовия помощник Siri – например за планиране на среща или диктуване на текстово съобщение.

Часовникът на Apple ще работи в дует с iPhone чрез безжичния интерфейс Bluetooth 4.0. Без свързване към смартфона, iWatch не би могъл да функционира като пълноценно устройство.

Коментар