Kyocera Hydro Edge – смартфон с усилен корпус

Hydro Edge предлага 4-инчов сензорен екран със закалено стъкло и резолюция WVGA 480х800

Hydro Edge предлага 4-инчов сензорен екран със закалено стъкло и резолюция WVGA 480х800

Японският производител Kyocera подготвя за пазара два нови смартфона с усилени корпуси. Моделите Hydro Xtrm и Hydro Edge работят под управление на Android 4.1 Jelly Bean и се очакват на пазара през лятото.

Hydro Edge предлага 4-инчов сензорен екран със закалено стъкло и резолюция WVGA 480х800 пиксела (плътност 223 пиксела на инч). Моделът разчита на двуядрен процесор с тактова честота 1 GHz и има 5-мегапикселова задна камера, съобщи engadget.com.

Екранът на Hydro Xtrm е същият като на Edge, но този модел работи с по-бърз 1,2-гигахерцов процесор и има две камери – съответно с резолюция 1,3 и 5,0 мегапиксела. Налични са безжичен модул Bluetooth 4.0 и поддръжка на мрежи от четвърто поколение LTE.

Hydro Xtrm издържа до половин час под вода и е защитен също от удари и падане

Hydro Xtrm издържа до половин час под вода и е защитен от удари и падане

И двата смартфона са изпълнени в корпуси със защита от влага и прах. Устройствата издържат до половин час под вода на дълбочина до един метър. Моделът Xtrm е защитен също от удари и падане.

Отличителна черта на смартфоните е липсата на типични високоговорители. Вместо това устройствата използват технология Smart Sonic Receiver, при която с помощта на вибрации звукът се предава в средното ухо чрез костите на черепа. Подобен подход повишава качеството на аудиовръзката и конфиденциалността на разговорите.

Продажбите на Hydro Xtrm ще започнат на 24 май. Моделът Edge се очаква на пазара през лятото. Цените на двата смартфона все още не са обявени от Kyocera.

Коментар