Водещият дилър на VW у нас внедри Microsoft Dynamics NAV

 
Volkswagen Център София, най-големият дилър на автомобилната марка VW, стартира реална работа с интегрираната система за управление на бизнеса Microsoft Dynamics NAV (доскоро Microsoft Navision). Решаващ при избора на система, която да управлява бизнес процесите, е бил фактът, че в световен мащаб Microsoft Dynamics NAV е най-внедряваната система от компаниите-дилъри на автомобили и авточасти, съобщиха от внедрителя на системата Intelligent Systems Bulgaria в бюлетина IT in tne Press.
   
Проектът обхваща както внедряване на стандартните модули на Microsoft Dynamics NAV – Продажби, Доставки, Склад, Счетоводство, Финансови анализи, така и на специализираното приложение NAVauto – Автомобили, Резервни части, Сервиз и Лизинг. Интегрираната система покрива всички бизнес процеси, протичащи в компаниите от групата, и позволява създаване и използване на единна номенклатура на артикули и клиенти, което е особено важно за синхронизиране на параметрите на базата от 24 000 клиента и 700 000 артикула.
 
Система дава възможност и за автоматизирано консолидиране на информация и изготвяне на справки и анализи, които обединяват данни от отделните компании, с цел по-ефективни и навременни управленски решения. Само една седмица след стартирането на системата ефектът е бил осезаем, твърдят от центъра на VW.
 
Фирмата Сакар Ауто ООД, собственик на центъра, е част от група, в която влизат седем компании. Групата функционира на българския пазар от 1991 г. като официален вносител и оторизиран сервиз на VW, а от средата на 2007 г. има договор с право за сервизиране на гаранционни автомобили и за марката Audi.
 
Изборът на Intelligent Systems Bulgaria за внедрител се дължи на опита на програмистите и консултантите на фирмата, натрупан в множеството успешни проекти в компании от автобранша, посочиха от центъра.
 
"Те поеха голямата отговорност да реализират революционни доработки, които не са съществували досега. Някои от промените в стандартните функционалности и доработването на приложението първоначално изглеждаха невъзможни", заяви Филип Иванов, ръководител проект в Сакар Ауто ООД.
 
Планираните бъдещи съвместни проекти на двете компании са свързани с интегриране на уеб каталог за резервни части, оптимизиране на складовите операции и интегриране на хендхелд устройства.

Коментар