Internet Explorer 11 може да поддържа WebGL

Microsoft по всяка вероятност ще добави поддръжка на WebGL в браузъра Internet Explorer 11

Microsoft по всяка вероятност ще добави поддръжка на WebGL в браузъра Internet Explorer 11

Следващият браузър на Microsoft може да поддържа WebGL. Стандартът става все по-популярен, като се използва в картите на Google, уеб версията на играта Epic Games Unreal Engine 3 и други приложения.

Водещите браузъри Chrome и Firefox поддържат WebGL за показване на 3D графика, но в Internet Explorer технологията все още липсва. Отчитайки нарастващата популярност на стандарта, Microsoft планира да вгради поддръжка на WebGL в Internet Explorer 11, очакван заедно с обновлението Windows 8.1.

В рекламен клип компанията загатва за своите намерения: „HTML5. Какво следва? WebGL?”, съобщава softpedia.com. По-рано тази година разработчици анализираха кода на Windows Blue (вече официално Windows 8.1) и откриха в нея признаци за поддръжка на WebGL в Internet Explorer 11.

Коментари по темата: „Internet Explorer 11 може да поддържа WebGL”

добавете коментар...

  1. Чичо Гошо

    Ако не се лъжа имаше едно интервю с типа, който отговаря за развитието на IE и той каза, че WebGL си е интегриран от версия 9 (а може и 8 да е), но просто за момента го смятат за опасен. В следващите версии щял да бъде “отключен”, след това информацията бе потвърдена и от други хора… С други думи – нищо не са добавили 🙂

  2. Пешо

    “Windows Blue (вече официално Windows 3.1)” 🙂

  3. Данаил

    “Windows Blue (вече официално Windows 3.1)” трябва да бъде
    “Windows Blue (вече официално Windows 8.1)” <<<

Коментар