D-Link получи сертификат от Wi-Fi Alliance за Wireless N продукт

D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и средния бизнес, както и за крайни потребители, обяви, че продуктът DIR 655 от гамата Wireless N e преминал успешно сертификационния процес за работа със стандарта 802.11n.
Сертификацията е официална оценка за възможностите на продукта Wireless N Gigabit Router и неговата пълна съвместимост с проекта 802.11n draft 2.0 от Wi-Fi Alliance. Тя и гарант за това, че маршрутизаторът на D-Link може да работи заедно с мрежови устройства, базирани на предишни Wi-Fi стандарти, включително популярния 802.11g.
През май тази година компанията пусна на пазара устройства от серията WirelessN, работещи с подобрената спецификация 2.0 на стандарта 802.11n. Новата версия 2.0 за 802.11n предоставя усъвършенстван набор от технически изисквания, които подобряват значително съществуващите характеристики на 11n продуктите. Една от съществените разлики между версиите 1.0 и 2.0 включва изискването на Clear Channel Assessment (CCA) и гарантира цялостно подобряване на сигурността.
DIR-655 е сред първите продукти от гамата, който преминава сертификационния тест на Wi-Fi Alliance. На опаковката на продукта ще бъде поставен отличителен знак Wi-Fi CERTIFIED 802.11n draft 2.0.

Коментар