Стартира проект за е-гласуване в три общини

Общинските съветници в Казанлък, Горна Оряховица и Велико Търново ще гласуват електронно и ще заседават безхартиено. Днес бе подписна договорът за пилотно внедряване на интегрирана система „Безхартиено заседание на общински съвети и електронно гласуване”, чието изпълнение на възложено на фирма Контракс, съобщиха от Министерството на държавната администрация и административна реформа (МДААР).

Проектът ще позволи провеждане на първите безхартиени заседания в страната и електронно гласуване в местния парламент. Системата ЕОС трябва да бъде реализирана поетапно в трите общини за срок от 180 дни. Очакваният брой потребители е различен, в зависимост от състава на oбщинския съвет.

Освен да разработи, инсталира и внедри приложен софтуер на системата ЕОС за общините, избраната фирма „Контракс” трябва да обучи служителите за работата с продукта, както и да поддържа системата. Общата стойност на договора е 212 321, 16 лв.

МДААР обяви процедура за избор на изпълнител на проекта по предложение на председателя на общинския съвет на Казанлък – Васил Самарски.

Коментар