Техничарите нямали лидерски качества

Липса на лидерски качества и умения за управление на ИТ проекти затрудняват внедряването на програми за преобразуване на мениджмънта на компаниите и предприятията. Над 73% от анкетираните ИТ шефове в проучване на CIO Connect смятат, че техническият персонал възпрепятства реализацията на подобни програми.
Все по-ценни в ИТ отделите стават тези служители, които освен познания по техниката, притежават делови качества и осведоменост за дейността на компаниите, в които работят, твърдят мениджърите.
За ефективно внедряване на най-новите технологии, ИТ персоналът трябва да има умения да убеждава и прокарва своите идеи, както и лидерски качества. Една от най-важните способности на техническите специалисти е да поставят новите задачи пред търговските директори, без да засягат тяхното самолюбие.  
Информационните технологии играят все по-съществена роля в развитието на компаниите и предприятията. Но са необходими специални програми за подготовка на персонала, за да има развитие напред, заключава проучването.

Коментар