HP планира нови хендхелд устройства за тази година

Нова серия хендхелд устройства iPAQ планира да пусне на пазара тази година компанията Hewlett-Packard. Линията ще включва устройства от типа PDA, PND и 3G GPS PDA. Продуктите се очакват през четвъртото тримесечие на годината, според digitimes.com, който се позовава на източници от тайванската индустрия.
HP има контракти с няколко тайвански производители за продукти в различните сегменти. Според източниците, компанията ще поръча производството на новите устройства на Quanta Computer, Inventec Appliances или Foxconn International Holdings (FIH).
До неотдавна американската хай-тек корпорация си партнираше по линия на iPAQ с компаниите High Tech Computer (HTC), Quanta и LG Electronics. През второто тримесечие на годината HP включи в списъка от производители и FIH, на който възложи устройствата iPAQ 510 PDA.
След като HTC започна да разработва продукти със собствена марка, HP е решила да прекрати партньорството с тази компания и да прехвърли поръчките към Quanta, FIH или Inventec, твърдят тайванските източници.

Коментар