Philips печели две от най-престижните награди на EISA за 2007 година

Усилията на Philips за технологичен напредък и модерен дизайн в домашното кино бяха възнаградени с две отличия от Европейската асоциацията за звук и визия EISA (European Imaging & Sound Association).
Плоският телевизор Philips 47PFL9732D,оборудван с Perfect Pixel HD Engine и Ambilight Surround, беше посочен за най-добър в класа си за 2007-2008 година, а домашната система за кино Philips HTS8100 SoundBar DVD Home Theater с Ambisound технология беше избрана от експертите на EISA за най-добра система за домашно кино.
EISA награда “Най-добър HDLCD телевизор на Европа 2007-2008”:
Награда на EISA в този клас отива при един от флагманите на компанията Philips 47-инчовия плосък телевизор с пълна HD1080р резолюция. Това е признание към Philips за това, че години наред непрекъснато усъвършенства картината на телевизорите си. Наградата е голямо постижение, като се имат предвид бързите темпове на развитие на сектора за 47-инчови плоки телевизори и най-вече на фона на революционната HDтелевизия.
В официалната си оценка, експертите на EISA казват, че телевизорът на Philips, 47PFL9732D, осигурява грабващо дъха качество на картина в пълна HD резолюция. Дори най-малките детайли са кристално ясни при 1920x1080p резолюция, подсилена от изключителната компенсация за движещи образи на Perfect Pixel HD Engine.” От EISA добавят, че с този продукт Philips са поставили нов стандарт за LCD телевизори”.
EISA награда: “Най-добра система за домашно кино на Европа 2007-2008”:
Компанията Philips винаги е била считана за новатор в сферата на аудио-видео технологиите и наградата на EISAза HTS8100 DVD система за домашно кино подчертава отговорността на Philips да продължи с разработките в сектора.
Заменяйки традиционната система за домашно кино, съставена от няколко отделни тонколони, HTS8100 се базира на технологията на Philips Ambisound, която осигурява 5.1-канален аудио звук, но от система, която има само едно тяло.
Експертите на EISA специално изтъкнаха предимствата на наградените устройства: „Изглежда невероятно, но… говорителите, усилвателят и DVD/CD плейърът са събрани в кутия с ширина само 13 сантиметра. Концептуалният дизайн на т.н. soundbar, го прави отличен партньор за всеки плосък телевизор”. Отбелязва се също, че системата „предлага изключително качество на звука.

Руди Провост, вицепрезидент на Royal Philips Electronics и изпълнителен директор на Philips Consumer Electronics коментира наградите на EISA: „Отличията на EISA за тези два продукта са свидетелство, че сме успели да повишим стандартите както за качесто на звук и картина, така и за дизайн и цялостно преживяване при плоските телевизори и системите за домашно кино.”

Коментар