Мобилтел отчете ново увеличение на абонатите

Мобилтел е увеличил с 18.1% броя на клиентите си през първото полугодие, в сравнение със същия период на миналата година. Така броят им възлиза на 4.6 милиона в края на юни 2007 г., съобщиха от оператора.
Към същата дата, в условията на силна конкуренция, пазарният дял на компанията е бил 50.6%. Проникването на мобилни услуги в България е достигнало 117.4% (при 90.6% в средата на миналата година), заради тенденцията много от потребителите да ползват по няколко SIM карти едновременно, посочват от Мобилтел.
С ръст от 14.7% при средно изговорените от абонат минути (MoU), както и в резултат на значимия ръст на броя на клиентите, приходите на Мобилтел са се увеличили с 10.3% до EUR 158.9 млн. през второто тримесечие на годината. Ръстът е основно в резултат на по-големите приходи от трафик – повече използвани минути, увеличени приходи от услуги, свързани с пренос на данни, както и по-големи постъпления от роуминг.
Оперативната печалба преди данъци и амортизационни отчисления (EBITDA) е нараснала с 8.0% до EUR 91.5 млн. спрямо второто тримесечие на 2006 г. Въпреки по-високите капиталови разходи и амортизационни отчисления, оперативната печалба на Мобилтел е нараснала със 7.1% до EUR 54.6 млн. през второто тримесечие на годината – спрямо същия период на 2006 г.
Приходите на Telekom Austria Group, в състава на която е Мобилтел, са се увеличили с 1.1% до EUR 2 353.8 млн. през първото полугодие на 2007 г. Ръстът при международните операции компенсира по-ниските приходи от дейността на компанията в Австрия.
Приходите в сегмента за мобилни комуникации отбелязват 2.5% ръст до EUR 1 433.6 млн. за шестте месеца на годината. Увеличението се дължи на международните операции на компанията в Словения, Хърватска и България.

по темата: „Мобилтел отчете ново увеличение на абонатите”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Пълни глупости, хората масово бягат от мобилтел с техните високи цени! Продадат някоя и друга прима и айде – абонатите ни се увеличават:) Вивател ги уби с техните ултра изгодни оферти!

Коментар