Евтиният iPhone – първи качествени снимки

Слухове за бюджетен iPhone отдавна циркулират в интернет пространството, но все още от Apple няма официална информация за подобен модел. Ето че китайски сайт публикува първи качествени снимки на предполагаемия евтин iPhone с 4-инчов екран и корпус от пластмаса.

Така изглежда евтиният iPhone с пластмасов корпус, според китайското издание Techdy

Така изглежда евтиният iPhone, според китайското издание Techdy

Редакцията на Techdy уверява, че разполага с автентичен прототип на дългоочакваното устройство и наред със снимките публикува и видеоклип. Твърди се, че пластмасата на бюджетния iPhone е изключително качествена, като превъзхожда дори тази на смартфоните от Samsung.

Предният панел на телефона е черен във всички цветови варианти на корпуса. В долния край се намират конекторът за зареждане Lightning, гнездо за слушалки и високоговорител. Дисплеят има диагонал 4 инча, както при iPhone 5.

Очаква се Apple да пусне бюджетния iPhone по-късно тази година. Според анализатори, пазарът на смартфони в следващите години ще расте в резултат на търсенето в развиващите се страни, където населението има ниски доходи и не може да си позволи флагманските модели iPhone. Освен това, по правило на тези пазари няма операторски субсидии.

Коментари по темата: „Евтиният iPhone – първи качествени снимки”

добавете коментар...

  1. Петър

    Какъв ви е проблема? Всичко е просто бизнес. Логиката не е сложна когато има голям брой хора бедняци, защо да не им се продаде по-евтин продукт и печалбата ще се избие не с висока цена, а с голяма бройка.

    Най-много пари се печели от бедните, защото те са преобладаващата част от населението на Земята. Бедните хора са готови да си дадат и малкото парички, които имат за да се почувстват значими – например ето сега си купих евтин iPhone и сега се чувствам гъзарин като тези дето имат скъпите модели.

  2. Anubys

    Пълни глупости
    На Apple технологиите винаги ще бъдат най-скъпите.
    които няма пари само ще гледа картинки и ще си мечтае за тях 🙂
    Или ще си купува китайски реплики, които са абсолютни боклуци.

  3. Драгомир

    То е напълно ясно, че снимките са обработени – нали трябва да изглеждат не обикновено, а зашеметяващо. Иначе от какъв зор ще им трябва на китайците да конструират фалшиви снимки, вместо да произведат един фалшив телефон и след това да му направят реални снимки.
    А че са само слухове – да така е. То един съществен процент от новините (в този сайт, че и в други български IT сайтове) напоследък са само слухове. И аз вече почвам да се дразня от подобна идиотска практика. Като добавим и пикантни клюкарски истории, промоции на “обикновени” стоки, като и дизайнерски измишльотини положението става не твърде розово. Явно няма какво да се пише…

  4. Ilian

    Снимките са фалшиви….. и обработени ….. и сляп ще го види….

    Винаги е имало слухове около Apple …и винаги са били точно това …. слухове

Коментар