Майкрософт обяви Интерут за свой златен партньор

Интерут, най-голямата компания за пренос на глас и данни в Европа, получи сертификат зa златен член на Програмата на Microsoft за партньори. Отличието идва само месец, след като двете компании пуснаха първата подобна на Skype платформа за безплатни бизнес разговори, съобщиха от Microsoft.
Interoute One обедини компаниите, използващи Microsoft’s Live Communications Server (LCS) и Office Communications Server (OCS), в най-голямото бизнес общество от 250 000 000 потребители. В сътрудничеството си с технологичния гигант Интерут е отговорила на всички изисквания за експертност в изграждането на комуникационни решения за пренос и съхранение на данни.
Интерут е отличена заради успешното прилагане на технологиите на Microsoft в разработване на мрежови решения за бизнеса. Програмата стартира през 2003 г. и има три нива на партньорство. Статутът на златен член, който е присъден на Интерут, е най-високото отличие.
Програмата има за цел да предостави повече технологични и продуктови ползи за компаниите-членове. Златните партньори имат достъп до най-широк набор от ресурси, както и пълна технологична подкрепа от Microsoft.
Интерут е най-голямата компания за пренос на глас и данни в Европа. През миналата година компанията навлезе в България като придоби 100% от местния алтернативен оператор „Телеком Партнeрс Нетуърк” (TПН).
Интерут e инвестирала над 2.5 милиарда евро в изграждане на оптична мрежа с дължина на трасетата 54 000 км, свързаност между 77 града в 21 страни в Европа, Америка и Азия и присъствие в 190 точки (PoPs). Клиенти на компанията са над 14 000 фирми от Европа, Северна Америка и Азия.
Разговорите в платформата на Интерут са безплатни само между нейните потребители (точно както е в Skype), a всички останали разговори към мобилни и стационарни мрежи се заплащат, уточниха от компанията.

Коментар