Samsung F8500 излиза на българския пазар

Дисплеят на UE55F8500 показва реалистична и контрастна картина, с гладко предаване и на най-динамичните спортни сцени

UE55F8500 показва реалистична и контрастна картина, с гладко предаване на динамичните сцени

Samsung, най-големият производител на телевизори в света, попълни наскоро линията си F8500 с нов 55-инчов LED 3D модел, който вече е достъпен на българския пазар. Смарт телевизорът UE55F8500 има характеристиките на своя плазмен „събрат”, но е изпълнен в корпус с по-светъл нюанс.

Компанията позиционира UE55F8500 като устройство за пълноценни мултимедийни изживявания у дома. Качеството на картината и звука е гарантирано от иновативни технологии на Samsung, панел от най-висок клас (Ultra Clear Panel) с Full HD резолюция 1920х1080 и мощен четириядрен процесор.

UE55F8500 пренася за първи път „Magnum” дизайна на Samsung в Европа. Супертънък и елегантен, със сребристи ръбове, телевизорът изглежда почти като прозрачен – виждате повече картина и по-малко рамка. Солидното метално тяло, изчистената задна част и новата стойка са в пълна хармония.

Дисплеят на UE55F8500 показва реалистична и контрастна картина, с гладко предаване и на най-динамичните спортни сцени. Доказано е, че човешкото възприятие за реализъм е пряко свързано с определени цветови нюанси, които принципно са трудни за точно възпроизвеждане на екран – такива са цветът на човешката кожа, синьото на небето и зеленото на тревата. UE55F8500 използва технология Wide Color Enhancer Plus, която възпроизвежда 4 пъти повече нюанси от обикновените LCD панели, за да предаде „живи” цветове.

Солидното метално тяло, изчистената задна част и новата стойка са в пълна хармония

Солидното метално тяло, изчистената задна част и новата стойка са в пълна хармония

В допълнение, UE55F8500 осигурява висока детайлност както в най-тъмните, така и в най-светлите участъци на картината. Това се постига чрез технология Micro Dimming Ultimate, която анализира всички области от изображението във всеки кадър и настройва яркостта във всяка от тях отделно.

Характерно за смарт моделите на Samsung е интуитивното управление, близко до комуникацията на естествен език. UE55F8500 реагира на гласови команди и жестове – вече не с една, а с две ръце. Така например, с гласа си можете да сменяте канали, да променяте силата на звука или да превключвате услуги. С жестове на ръцете пък можете да увеличите изображението на екрана, да прелиствате Smart Hub панели или да „извикате” иконата за контрол на звука.

UE55F8500 разполага и с функция за разпознаване на лице (Face Recognition), която работи в тандем с вградената уеб камера. Достатъчно е да застанете с лице към телевизора, за да влезете в Smart Hub профила си.

Смарт платформата на UE55F8500 превръща телевизионния екран в модерно интернет устройство. Имате на разположение три панела – Apps, Social и Photos, Videos & Music. Първият ви дава достъп до над 3000 приложения, вкл. няколко специално разработени за България, и възможност да ги подредите по ваш вкус. Чрез панела Social можете да гледате клипове от Facebook, да следите Twitter и да провеждате видеоразговори. С помощта на третия панел, Photos, Videos & Music, ще възпроизвеждате и управлявате снимки и мултимедия, записани на лаптоп, телефон или таблет.

UE55F8500 използва технология Wide Color Enhancer Plus, която възпроизвежда 4 пъти повече нюанси от обикновените LCD панели

Технологията Wide Color Enhancer Plus възпроизвежда 4 пъти повече нюанси от обикновените LCD

UE55F8500 е телевизор, който няма да остарее, казва с основание Samsung. Моделът може да бъде обновен до следващите технологии на производителя, когато те станат достъпни, благодарение на уникалната концепция Smart Evolution Kit. Тя беше въведена през 2012 г. и е налична в топ моделите за настоящата година. С инсталиране на Evolution Kit, който се продава отделно, получавате повече възможности за контрол, опростен начин за откриване на телевизионно съдържание и по-висока скорост на работа с телевизора.

Комбинирайки най-новите смарт ТВ функции, интерактивно управление с глас и жестове, първокласни картина и звук, 55-инчовият LED 3D телевизор Samsung 55F8500 ще играе централна роля в домашното развлечение.

Коментари по темата: „Samsung F8500 излиза на българския пазар”

добавете коментар...

  1. MNSP

    — Моделът може да бъде обновен до следващите технологии на производителя, когато те станат достъпни, благодарение на уникалната концепция Smart Evolution Kit.

    Чети, преди да коментираш негативно

  2. gudata

    UE55F8500 е телевизор, който няма да остарее, казва с основание Samsung – това са пълни глупости – Samsung зарязват телевизорите си още същата година и не изкарват съдържание за тях.

Коментар