Apple взе патент за пико-проектор

Отдавна се носят слухове, че Apple ще интегрира проектори в своите мобилни продукти и лаптопи. Ето, че тези информации се потвърждават – компанията получи патент за технологията, съобщи PatentlyAppe.com.

Apple получи патент за технология, която интегрира пико-проектор в iPhone

Apple получи патент за технология, която интегрира пико-проектор в iPhone

Заявката в Патентното бюро на САЩ датира от 2011 година и касае използване на пико-проектор в iPhone, iPad и MacBook. Документът описва не само технология за прожектиране от iOS устройства, но и разглежда възможността за разпознаване на жестове на сенки и силуети – например, с движение на ръката потребителят да предава съдържание от един екран на друг.

В патентната заявка се описва и понятието „съвместно използвано проежекционно простраство”. С негова помощ потребителите могат да обменят съдържание между два и повече екрана.

Така например, ако един потребител прожектира картина от iPhone, а друг – от iPad, двамата ще могат да си предават елементи от изображенията един на друг. Предполага се, че това ще направи презентациите по-динамични и интерактивни.

Режимът на обединени екрани, при който две устройства прожектират картина на една повърхност, позволява автоматично обединяване на няколко прожекции с цел създаване на единно работно пространство.

Коментар