Acer фокусира действията си на пазарите в САЩ и Европа

Пазарите в Европа и САЩ са във фокуса на тайванския компютърен гигант Acer. Компанията е направила това изявление по повод на слуховете, че планира да купи китайски доставчик на лаптопи, съобщи digitimes.com.
Китай ще остане вторият по значимост пазар за Acer, където компанията е шеста в сегмента на лаптопите, по данни на IDC за първото тримесечие на годината. Преди нея на този пазар са Lenovo, Dell, Hewlett-Packard, Asustek Computer и Sony. За същия период на 2006 година обаче Acer държеше четвърто място.
Acer remains open over consolidation with China-based companies but has no plans for such within the next year as has been speculated, the company noted.
Наскоро Acer обяви придобиване на американската компания Gateway, което я изстреля на трета позиция на световния РС пазара веднага след HP и Dell. Инвестициите на компанията в САЩ ще бъдат определящи за цялостния ръст на продажбите и затова компанията поставя фокуса именно върху американските си операции.
Успешна интеграция на бизнеса на Gateway би позволила на Acer да разшири влиянието си и на глобалния пазар, вкл. да си възвърне позициите в Китай. През 1997 година компанията придоби бизнеса с лаптопи на Texas Instruments и макар да беше критикувана, тази сделка й осигури сегашната позиция на водещ доставчик в сегмента.

Коментар