Експерт от Adobe разбули безплатния Photoshop

Служител на компанията Adobe публикува в своя блог кратка информация за очаквания безплатен вариант на топ продукта Photoshop. Джон Нак пусна и първия скрийншот от он-лайн изданието на популярната програма, наречено Photoshop Express.
Adobe обяви своите намерения да разработи безплатна браузърна версия на Photoshop преди половин година. Засега компанията не коментира официално разкритата от нейния служител информация. Но фактът, че вече се появи и скрийншот на програмата, показва, че разработката е в ход и в близко бъдеще може да се очаква бета версията на Photoshop Express.
От публикувания скрийншот става ясно, че он-лайн вариантът на Photopshop ще предлага достъп до най-често използваните функции за редактиране на изображения като промяна на размера, изрязване, корекция на цвета и др.
Photoshop Express, разбира се, ще доставя ограничен набор от възможностите на пълнофункционалната версия Photoshop CS3. И в момента са достъпни множество подобни решения от други компании, но със сигурност предложението от Adobe ще предизвика голям интерес.

Коментар