BeamYourScreen споделя работната среда он-лайн

Софтуер на BeamYourScreen улеснява провеждането на работни срещи, презентации и обучения чрез онлайн споделяне на една работна среда. Немската компания, която има офис и в България, предлага три основни продукта – BeamYourScreen, Beam2Present и Beam2Support, които осигуряват различна функционалност, подразбираща се от имената им.
 
BeamYourScreen е софтуерно решение за трансфериране на работната среда чрез Интернет. То помога за организиране на онлайн работни срещи, презентации, демонстрации и обучение както на служители, така и на клиенти на фирмите практически навсякъде. Работата с BeamYourScreen е максимално опростена, с цел бързо показване на екрана от един компютър на друг.
 
Тъй като продуктът се използва в бизнес среда, защитата на важна информация е осигурена чрез специално разработен алгоритъм за компресиране, плюс криптираране с 256-битов AES ключ. Връзката към уеб сайтовете също се подсигурява със 128-битово криптиране, като се използва SSL.
 
Продуктът се предлага с няколко различни лиценза, в зависимост от броя на системите, на които може да бъде инсталиран, както и от броя на участниците в една сесия.
 
Beam2Present, както подсказва името му, е предназначен за демонстрации в реално време на информация за клиенти. Продуктът може да се използва както в областта на продажбите, така и за консултации чрез Power Point презентации, Word документи и други приложения.
 
Големият плюс на Beam2Present е, че участниците се нуждаят само от стандартен браузър и интернет връзка. Не е необходимо инсталиране, сваляне и използване на допълнителни софтуерни програми.
   
Beam2Support служи за онлайн дистанционна поддръжка чрез Интернет. Този продукт позволява достъп до компютри през интернет с цел по-бързо и ефикасно разрешаване на възникнали проблеми, като в същото време разходите за поддръжка намаляват. Софтуерът е достъпен за тестване за ограничен пробен период.

Коментар