Lenovo подкрепя летните oлимпийски игри за глухи Deaflympics 2013

София, 26 юли 2012 г.: Lenovo обяви, че компанията подкрепя 22-ите летни oлимпийски игри за глухи Deaflympics 2013. С участието си в най-голямото спортно събитие за глухи спортисти, представителството на Lenovo в България насърчава състезателния дух и допринася за успехите на забележителни спортисти. Така, компанията остава вярна на политиката си да подкрепя активните и талантливи хора,  които създават и творят.

Освен финансова подкрепа, Lenovo предоставя висококачествени таблети и лаптоп компютри на журито на игрите и на Спортната федерация на глухите в България. Компанията ще награди победителите от 5 дисциплини с таблети IdeaTab А2107.

За втори път България ще домакин бъде на най-големия спортен форум за глухи спортисти, който ще се проведе от 26 юли до 4 август в различни спортни съоръжения в София и на футболните терени в Правец. Събитието ще привлече близо 4000 участника от 75 страни. Те ще се състезават в 18 вида спорт. България ще бъде представена от 50 спортисти в следните дисциплини: бадминтон, борба, боулинг, волейбол, джудо, карате, таекуондо, лека атлетика, плуване и тенис на маса.