US сенатът планира да разгледа сделката Google – DoubleClick

 
Както се и очакваше, предложеното обединение между Google и фирмата DoubleClick, която предлага рекламни технологии, се очертава да стане обект на сериозно проучване от страна на Конгреса в САЩ. Според думите на съветник, цитиран от CNET News, подкомитетът на Сената, който се занимава с антитръстови проблеми, е насрочил изслушване по въпроса за 27 септември.

Свидетелският списък все още не е завършен, но се очаква да бъде оповестен днес. Уол Стрийт Джърнъл писа, че е много вероятно на изслушването да присъстват адвокати от Google, както и от нейните конкуренти Yahoo и Microsoft. Очаква да има представител и на Electronic Privacy Information Center, една от обществените организации, които повдигнаха въпроса за влиянието, на евентуалната сделка върху потребителската информация.

Интересно е да се наблюдава как срещу тази сделка се формира един невероятен съюз от бивши обвиняеми по антитръстови дела, каквито са Microsoft и AT&T, и обществени организации, които по принцип ненавиждат тези компании. От своя страна, Google продължава да твърди, че сливането с DoubleClick ще донесе печалба и за потребителите.

Коментар