Intel и AMD си разменят технологични закачки

Intel смята за голяма грешка решението на AMD да произвежда 4-ядрени процесори по настоящата 65-нанометрова технология. От гиганта заявиха по време на форума за разработчици в Сан Франциско, че не е възможно да се създаде такъв чип с приемливо ниво на брака.
Intel твърди, че притежава най-добрите транзистори, но така и не е успяла да добие разумно количество годни за употреба 4-ядрени чипове по 65-нанометров процес. Затова компанията е прибягнала до решението да обедини два 2-ядрени процесора в една опаковка и така да получи 4-ядрените Kentsfield и Yorkfield.
Лидерът на пазара вече подготвя пускането на 45-нанометрови процесори Penryn с набор от инструкции SSE4 и по-висока тактова честота, които ще осигурят значително увеличение на производителността на архитeктурата Core 2. А когато излезе истинският 4-ядрен процесор Nehalem, направен по 45-нанометров процес, AMD ще попадне в сложна ситуация, казват от Intel.
От отсрещния лагер контрират с уникалния 3-ядрен чип, за който AMD съобщи наскоро. Подобно решение ще намали брака при производството на 4-ядрени процесори, тъй като с изключването на едно от ядрата се постига евтина продукция от 3-ядрени чипове.

по темата: „Intel и AMD си разменят технологични закачки”

добавете коментар...

  1. lach

    Intel са просто мошеници.
    Те хората са го казали –
    Intel Inside – Idiots Outside

Коментар