Барак Обама блокира забрана за iPhonе и iPad

Барак Обама удари рамо на Apple в патентната война със Samsung

Барак Обама удари рамо на Apple в патентната война със Samsung

Администрацията на Барак Обама блокира съдебната забрана за продажба в САЩ на някои модели iPhone и iPad на Apple, издействана от Samsung Electronics, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

За първи път от 1987 година насам президентската администрация налага вето върху съдебна забрана за продажба на стоки, припомня американското издание. Решението на властите де факто лишава Samsung от важна победа в патентната война с Apple.

Според експертите от Белия дом, реализацията на подобно съдебна заповед би могла да даде на притежателите на патенти неприемливи лостове за влияние върху производителите. Samsung може да продължи да отстоява своите патентни права в съда.

Apple и Samsung се конкурират жестоко по целия свят и особено в областта на смартфоните, където корейската компания води по пазарен дял с 32% срещу 17%, по данни на IDC, но отстъпва по приходи и печалба.

Патентната война между двата ИТ гиганта се води с променлив успех, като най-значимият успех за Apple беше през 2012 г., когато компанията от Купертино издейства глоба от 1 милиард долара на Samsung за незаконно използване на нейни патенти.

Коментари по темата: „Барак Обама блокира забрана за iPhonе и iPad”

добавете коментар...

  1. добре де, добре

    ами тъпо е 1во да се дадат 1 милиард в полза на АПЪЛ, после им махат и забраната, то май с този ****** за президент не отиват много на добре и американците….

Коментар