Dell пусна компютър-флашка Ophelia за $100

Ophelia има размерите на флашка и превръща екраните с HDMI в персонални комютри

Ophelia има размерите на флашка и превръща екраните с HDMI в персонални компютри

Dell пусна за тестване миниатюрния компютър Ophelia, който ще се продава на цена от само 100 долара. Устройството, обявено в началото на годината, има размери на флашка и превръща всеки екран с HDMI интерфейс в пълноценен РС.

Ophelia работи под управление на операционна система Android 4.x. Миниатюрният компютър може да изпълнява приложения и игри, да възпроизвежда видео и аудио и да сърфира в интернет. За достъп до мрежата е предвиден Wi-Fi интерфейс, а за свързване към периферни устройства – Bluetooth.

На пазара вече се предлагат подобни устройства, но Ophelia се отличава с технология за тънки клиенти на Wyse Technology. Захранването на компютъра се извършва от монитора, не са необходими никакви допълнителни кабели.

Dell купи Wyse Technology миналата година за сумата от $1 млрд. Благодарение на нейната технология, Ophelia поддържа отдалечен достъп до РС под Windows и сървърни приложения от Microsoft, Citrix и VMware. Компютърът е съвместим със SaaS решенията Dell Wyse Cloud Client Manager, които позволяват настройка на потребителските права според длъжността, отдела и местоположението.

Ophelia е предназначен както за фирми, така и за обикновени потребители и доставчици на облачни услуги. Устройството на тексаската компания се очаква на пазара през август или най-късно през септември на цена от 100 долара.

Коментари по темата: „Dell пусна компютър-флашка Ophelia за $100”

добавете коментар...

  1. kaliostro

    Делл както и нокия пътуват с последен влак. Изчакват да видят онстановката, но в повечето случаи са закъснели безвъзвратно…

  2. 007

    Не било компютър гугълския, а компот. Като гледам си има процесор, рам, сторидж и операционна система, нещо съм объркан….

  3. ?

    Не мога да пусна линк явно, сайта вероятно решава, че е спам.
    Абе просто влез на ebay или dealextreme или нещо подобно и търси “google TV player”. Съвсем функционален компютър си е – с Андроид и т.н.

  4. ?

    Я да видим дали ще го пусне филтъра на сайта това – http://dx.com/p/jimi-itv100-android-4-0-google-tv-player-w-wi-fi-512mb-ram-4gb-rom-black-163305

    Разбира се има и модели с по-добри спецификации и с различни цени и т.н.

  5. Az_sum

    Не е объркана нито дата, нито цената. Излиза на цена 100 долара от тази есен. А гугълската “флашка”, която е 35 долара, съвсем не е компютър с андроид, а начин да свържете вашите устройства безжично…
    Преди да пишете, проучете нещата малко поне…

  6. kaliostro

    Дааааа при гугълски такъв за 35 долара…

  7. ?

    Закъснели са с 2 години и са сбъркали цената 2 пъти.

Коментар