Китай призова света да се обедини срещу хакерите

Набеденият за хакер от западните държави Китай контраатакува, като призова правителствата да се обединят срещу проблема, вместо да се обвиняват. Хакерите са световен проблем, гласи изявление на отговорен фактор от Китайската академия по военни науки.
Китайското правителство винаги се е отнасяло много сериозно към информационната безопасност, посочват от академията, цитирани в Hongkongnews.net. Държавите са длъжни да засилят схемите за обмен на информация за хакерски атаки и да опростят помежду си механизмите за проследяване на хакерите, заявяват още от академията.
Пресата във водещите демокрации, вкл. Германия, Франция, САЩ, Австралия и Великобритания, свърза наскоро Китай, и по-точно военните в страната, с кибер атаките срещу сайтове на западни правителства. Китай, от своя страна, отрече да има пръст в подобни атаки и заяви, че в страната има закони и директиви, които обезпечават защита на компютърните системи от хакери.

по темата: „Китай призова света да се обедини срещу хакерите”

добавете коментар...

  1. Avatar

    Това за Германия си е вярно – когато проследявам кой се е опитвал да brute-force-не някой от сървърите които потдържан в 2 от 3 случая се натъквам на германско IP

  2. lach

    80-90 % от спама идва от Германия – водещата демокрация отдавна си е развъдник на терористи. /От 80-90000 писма има 10 истински/

Коментар