Apple ще заключва отключените айфони

Късно снощи Apple разпространи комюнике, в което предупреждава, че отключването на iPhone нарушава копирайта на фирмения софтуер и прекратява гаранцията на апарата.
Отключването на iPhone  може да доведе до "непоправими повреди" и  да направи апарата "перманентно неизползваем". За да се случи това обаче, трябва да се инсталира обновяването на фирмения софтуер от Apple през iTunes.
Това е първата официална реакция на производителя, след като преди месец хакери намериха начин да свалят защитата на iPhone, за да може той да работи в други мрежи освен в тази на AT&T, официален партньор на Apple в Съединените Щати.
Преди няколко дни в Лондон, по време на представянето на европейския iPhone, Стив Джобс се пошегува, че играта с хакерите, отключващи iPhone, е като на "котка и мишка", но не коментира подробно за намеренията на Apple.
Днес в Париж се открива най-големият европейски форум на компанията: Apple Expo. Очаква се официалната обява на партньорството на Apple и Orange за дистрибуция на iPhone във Франция.

Коментар