IBM притиска Microsoft с безплатен офис пакет

Синият гигант IBM възнамерява да притисне Microsoft на пазара за офис софтуер. Средството за тази цел е безплатният пакет OpenOffice.org, който конкурира Microsoft Office.
IBM пусна за сваляне от своя сайт продукта Lotus Symphony, предназначен за десктоп компютри, който включва приложенията от пакета OpenOffice.org – текстообработваща програма, електронна таблица и приложение за презентации.
Наскоро компанията обяви партньорство с проекта на отворения офис пакет и анализаторите побързаха да предрекат успехи на OpenOffice.org и в корпоративния сектор.
Представители на IBM, цитирани от Ню Йорк Таймс, сравняват инициативата за OpenOffice.org с тази от 2000-та година, когато Синият гигант започна да налага Linux в корпоративните центрове за данни.
Според анализатори от IDC, включването на IBM с продукти, поддържани от самата компания и под нейния бренд, ще даде сериозен тласък на софтуера с отворен код.
Новият Lotus Symphony поддържа отворения документен формат ODF. Пакетът е достъпен за даунлуод след регистрация.

по темата: „IBM притиска Microsoft с безплатен офис пакет”

добавете коментар...

  1. y

    Въпросът е функционално какво конкурира OpenOffice – MS Works или MS Office ? Също е съществена тук намесата на IBM – това е компания, която може да продаде всичко на клиента, за сметка на нещо друго

  2. х

    Много Ви е развален телефона.

    Microsoft също обявиха преди 2 месеца че пакета Microsoft Works ще стане безплатен.

Коментар