Brother отчете лидерство у нас при устройствата “всичко в едно” с факс

 
Brother е лидер на българския пазар за устройства „всичко-в-едно” с факс функционалност. Това съобщи Иво Апостолов, мениджър на компанията у нас, като се позова на данни от проучване на InfoSource за 2006 г. В този клас решения Brother държи 38,4% от пазара.
 
При мастилено-струйните мултифункционални устройства компанията е на пето място с 6% пазарен дял, а при термо-трансферните факсове, както и при лазерните факс апарати Brother заема трето място, стана ясно още от дилърската конференция на компанията в София.
 
В сегмента на лазерните принтери, където лидер е HP, Brother заема шесто място с дял от 6,8%. При лазерните устройства с мрежови възможности и дуплекс, компанията излиза на второ място, а при лазерните мултифункционални устройства е в челната тройка с дял от 19,9%, като пред нея са Canon и Xerox.
 
За първото полугодие на текущата година Brother е увеличила продажбите на устройства с 35%, спрямо същия период на миналата година, съобщи Иво Апостолов. Продажбите само на лазерни решения за печат са се увеличили през 2006 г. с 50%, в сравнение с 2005 г., уточни Ива Тотева, търговски представител. Наблюдава се и ръст от 21% в продажбите на мастилено-струйни устройства на българския пазар.
 
В глобален мащаб, най-голям дял от продажбите на компанията (70,7%) се падат на решенията за отпечатване, посочи Масаказу Гото, изпълнителен директор на Brother за Централна и Източна Европа. Компанията развива бизнес още с промишлени машини и решения за домашна употреба (шивашки машини).
 
Brother залага на еднопасовата технология за лазерен печат, която осигурява скорост до 20 стр./мин. в цветен и черно-бял режим. Новата гама устройства включва моделите HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW и многофункционалните DCP-9040CN, DCP-9045CDN, MFC-9440CN и MFC-9840CDW. Моделите DCP поддържат функциите за печат, сканиране и копиране, докато при MFC (многофункционални центрове) е добавен и факс апарат.
 
Компанията позиционира своите нови продукти като решения за малки и средни групи. Цените започват от 125 лв. без ДДС за модела DCP-135C и стигат до 1643 лв. за MFC-9840CDW.

Коментар