Microsoft удължава срока за продажби на XP

Софтуерният гигант Microsoft ще удължи срока за продажби на своята операционна система Windows XP. Това става ясно от интервю на корпоративния вицепрезидент Майк Наш, публикувано в сайта на компанията.
Потребителите ще могат да купуват Windows XP до 30 юни 2008 година, вместо до 30 януари, както беше обявено първоначално. Решението за тази стъпка е съобразено с желанията на потребителите, гласи официалната информация от компанията.
От удължените срокове ще се възползват както производителите на компютри, вграждащи системата в своите машини, така и крайните потребители, които ще могат да си купуват XP с нови компютри и самостоятелно от магазините.
В допълнение, Microsoft планира да удължи и срока за продажби на Windows XP Starter Edition до 30 юни 2010 година. Като причина за това решение се посочва бързия ръст на пазара на евтини персонални компютри.
В началото на тази година Microsoft пусна на пазара новата си операционна система Vista. Все още обаче много потребители не бързат да преминат към нея, като една от причините е нуждата от ъпргейд на хардуера.

Коментар