Oracle отчете 34% ръст на приходите в ЕМЕА за първото тримесечие

Корпорацията Oracle обяви 34 на сто увеличение на приходите в Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA), като общият им размер е достигнал 1.5 млрд. долара. Подразделенията на софтуерната компания в региона отчитат стабилен растеж в търсенето на Oracle Fusion Middleware и в иновативните технологии като архитектурата, ориентирана към услугите, уточняват от Oracle.
“През това тримесечие отбелязваме много добри резултати и изключителен ръст в приходите от новозакупени лицензи,” заяви Серджо Джаколето, изпълнителен вицепрезидент на Oracle за EMEA.
Oracle е признат като доставчик номер едно на софтуер в много продуктови категории, вкл. бази данни, управление на човешки капитал, управление на връзките с клиенти и много други, което прави корпорацията предпочитан партньор, както в публичния, така и в частния сектор.
През първото тримесечие на финансовата 2008 г. много организации от региона са избрали или разширили внедряването на Oracle бази данни, мидълуер и грид технологии, както и бизнес приложенията на компанията, вкл. за управление на човешки капитал, на връзките с клиенти и други.
В списъка с клиенти в портфолиото на Oracle са включени и български организации, като Агенцията по вписванията, Стопанска и инвестиционна банка и Балканстрой АД.

Коментар