IDC България разширява екипа си от анализатори

Към екипа на IDC България, в качеството си на анализатор на пазарен сегмент "Периферни възпроизвеждащи устройства", се присъединява Евелин Стоев. Евелин е добре познат в страната като главен редактор на водещото списание за информационни технологии на българския пазар "PC World", а преди това като редактор хардуер на в. “Computerworld България”.
В екипа на IDC България, г-н Стоев ще следи, анализира и прогнозира тримесечните и годишни тенденции на българския пазар на принтери, копири, скенери, мултифункционални устройства и цифрови фотоапарати и камери, както и за бързоразвиващия се пазар на ИТ услуги (системна интеграция, аутсорсинг, внедряване и поддръжка, ИТ обучение, разработка на софтуер по поръчка, консултантски услуги). Евелин ще участва и в екипа за високоспециализирани консултантски услуги, които подпомагат взимането на стратегически решения на международни ИТ и комуникационни компании по отношение на българския пазар.
IDC България е поделение на водещата глобална компания IDC Inc. за пазарни проучвания, консултантски услуги и събития в областта на информационните технологии, телекомуникациите и потребителската електроника. IDC оперира на българския пазар от 1993 г., а IDC България е регистриранa в края на 2006 г.
"Екипът ни се разрасна бързо от двама души до петима в рамките на година и половина. Освен традиционните тримесечни и годишни проучвания на пазара на информационни технологии и международните конференции и събития, които провеждаме, работим по редица консултантски проекти за водещи компютърни и комуникационни компании. Kлиентите стават все по-взискателни и имат все по-специфични нужди, така че опитът и познанията на Евелин, както и добрите му отношения в бранша ще бъдат от изключителна полза за клиентите на компaнията както в България, така и в региона.", казва Нели Вачева, управител на IDC България. “Надявам се, че новата гледна точка, която предлага позицията на анализатор, ще представлява интересно предизвикателство за Евелин и ще му позволи да развие нови по-задълбочени експертни умения.”
Евелин коментира: "С присъединяването ми към IDC очаквам да задълбоча познанията си за развитието на ИТ пазара и технологиите в България и региона в момент, когато те се развиват най-динамично. Разбирам отговорността за събирането и анализа на данните в отделните сегменти, както и за тяхната важност за участниците на пазара. Дългият опит като журналист в ИТ бранша ще ми помогне и в прогнозирането и предоставянето на консултантски услуги."

Коментар