Благодарят на Microsoft за ръста на Linux

Приходите на Novell от бизнеса с Linux продукти са нараснали с 243% за последните девет месеца. По този повод от компанията изказват благодарност на Microsoft, която е техен партньор от ноември миналата година.
Съвместните действия на двете компании са донесли ползи за клиентите, които работят със смесени Windows-Linux среди, посочват от Novell. В момента се наблюдава засилено търсене на решения за интероперативност между платформите, допълват от компанията.
В края на миналата година Microsoft и Novell подписаха стратегическо споразумение, по силата на което софтуерният гигант може да продава лицензи за системата Suse Linux, дистрибутирана от Novell. Компаниите се споразумяха също да работят по осигуряване на съвместимост между Windows и Linux платформите.
Сделката породи брожение сред Linux обществото, като дори се обмисляха ограничителни мерки за Novell по отношение на новите разработки с отворен код. В същото време Microsoft успя да реализира респектиращи продажби на Suse Linux сред банки, търговски вериги и други корпоративни клиенти.

Коментар