Мениджър от Sony оглави дистрибутора Солитрон груп

Дистрибуторът на ИТ продукти Солитрон груп обяви смяна на върха в ръководството.  Антон Вилхелм, мениджър от европейска величина, поема поста генерален директор на компанията. Петър Иванов, собственик на Солитрон, ще се заеме със стратегическото развитие на групата.
През последните 18 години Антон Вилхелм има успешна кариера на ръководни длъжности в Ziegler Informatics, Epson, Mitsumi Electronics Europe и Sony International Europe. Преди да напусне Sony, Вилхелм заема поста General Sales Manager EMEA в продължение на 6 години.
"Особено съм щастлив, че успяхме да привлечем в Солитрон мениджър от такова ниво. Самият факт, че нашата компания бе предпочетена пред атрактивни предложения на световни гиганти в ИТ бранша доказва, че Солитрон е организация от европейски мащаб със значителен потенциал за развитие", коментира Петър Иванов.
Привличането на експерт от такъв ранг ще позволи на Солитрон да се възползва от ноу-хау на доказани лидери като Sony и Epson, допълни собственикът на компанията.
Солитрон е дистрибутор на маркова компютърна и офис техника. Компанията предлага цялата гама хардуерни продукти за изграждане на информационни и комуникационни мрежи. Солитрон  е определен за най-голям вносител на преносими компютри, монитори, мрежово оборудване и UPS системи в България за 2006 г. в пазарни проучвания. Солитрон груп включва компаниите Солитрон, Солитрейд и Компютър Продъктс.

Коментар