Oracle: В България расте търсенето на управленски технологии

В България има отлични и високообразовани професионалисти, бизнес-средата е все по-динамична и конкурентна, а търсенето на управленски технологии  нараства с всеки изминал ден. Това заяви Клод Коларо, управляващ директор на Oracle България при откриване на форума Oracle Applications Day 2007 в София.
Събитието бе част от глобалната инициатива на Oracle, включваща форуми и конференции по цял свят за популяризиране и налагане на бизнес-приложенията на компанията. Oracle България е сред лидерите в Източна Европа в сектора на бизнес приложенията, като в  момента компанията има 30 корпоративни клиенти в страната и очаква броят им да се удвои догодина, каза Клод Коларо.
Технологичният бизнес в страната нараства, което е стимулираща и позитивна тенденция, заяви на среща с министър Николай Василев вицепрезидентът на Oracle за Източна Европа и Русия – Ханспетер Кипфер. От своя страна, Василев заяви, че очаква растежът на българската икономика да насърчи корпорацията да инвестира още повече на пазара у нас.
Ключов продукт в стратегията на Oracle за развитие на бизнес-приложенията е Oracle Fusion Applications, който се предвижда да бъде пуснат на пазара през 2008 година, съобщи Кипфер. Решението  ще обедини най-добрите функционални възможности на продуктите на Oracle в един пакет от приложения за обслужване, разработени на основата на отворена и базирана на стандарти платформа Oracle Fusion Middleware.
В България все повече средни и малки компании се интересуват от бизнес приложения, посочи Орлин Дочев, мениджър продажби в Oracle – България. А тези, които избират да работят с Oracle, са основно български компании с български капитали, подчерта той.

Коментар