Българска фирма развива услуги по софтуерно качесто в чужбина

Българската фирма Quality House развива успешен бизнес в областта на обучението по софтуерно качество на румънския пазар. Вече са проведени няколко курса по схемата “ISTQB Certified Tester Foundation Level”, при огромен интерес сред румънските фирми, съобщиха от компанията.

Quality House е първата българска ИТ компания, пълноправен член на влиятелната немска асоциация за софтуерно качество ASQF.

“Станахме член на ASQF, защото искаме да сме част от международната мрежа от експерти в софтуерното качество, да споделим нашият опит и да спечелим нови ценни контакти и информация”, коментира управителят на Quality House Митко Митев.

Компанията доставя услуги, свързани с тестване и осигуряване на качеството на софтуерните продукти. Quality House е единственият акредитиран организатор на специализирани курсове ISTQB Certified Tester за Югоизточна Европа.

В началото на тази година компанията подписа договор с асоциацията ANIS за партньорство в провеждането на ISTQB сертификационни курсове в Румъния. Занятията се водят на румънски език с предоставените от Quality House материали и от едни от най-добрите експерти в областта на софтуерното тестване, подготвени и оторизирани от българската компания.

ANIS е асоциация на производителите на софтуер и доставчици на софтуерни услуги на румънския пазар с над 100 членове, сред които са едни от най-значимите фирми в ИТ бизнеса на северната ни съседка.

Коментар