AMD дава тласък на мобилния гейминг

AMD сключи споразумение за лицензиране на технологията си за графични ядра с компанията Qualcomm, която ще я включи в следващото си поколение чипсети за мобилни устройства. Споразумението е част от ангажимента на всяка от двете компании да подпомага създаването на силна среда за мобилен гейминг, съобщават от AMD.

Унифицирана шейдърна архитектура на AMD, използвана за пръв път в гейм конзолата Xbox 360 на Microsoft, ще стане част от чипсетите MSM (Mobile Station Modem) на Qualcomm.

Събрани в едно, чипсет решенията на Qualcomm и графичната технология на AMD ще отговорят на нарастващото търсене на визуално съдържание сред потребителите на мобилни устройства.

Очаква се обещаната архитектура за джобни устройства, поддържаща графичните стандарти OpenGL ES 2.0, да доведе до еволюция в игрите, коментират експерти от индустрията. Комбинацията от популярната платформа на Qualcomm и технологията на AMD ще бъде основа за ново поколение мобилни устройства, които ще поддържат същата 3D производителност, както днешните гейм конзоли и компютри.

Коментар