Международен ИТ дистрибутор се намесва на българския пазар

Конкуренцията на българския ИТ пазар се изостря с навлизането на Logicom Groupдистрибутор на мрежово и телекомуникационно оборудване, компютърни компоненти и периферни устройства в Югоизточна Европа, Близкия Изток и Персийския залив. Компанията стартира дейността си у нас с пълната гама от системи на Cisco, а в близко бъдеще ще предложи продукти и на други водещи ИТ компании, стана ясно от пресконференция в столичния хотел Хилтън.
“България разполага с много възможности и квалифицирани специалисти, а бързият ръст на икономиката ви осигурява благоприятна бизнес среда”, заяви Никос Кириаку, регионален мениджър за европейските пазари в Logicom.
Компанията е един от петте ключови дистрибутора на Cisco в 16 държави от Европа, Близкия Изток и Африка.
“След забележителен растеж през изминалата финансова година бизнесът на Cisco у нас достигна размер, обуславящ въвеждането на втори дистрибутор”, заяви Стефан Станев, мениджър за търговските канали в Cisco Systems България. Logicom има доказан принос за развитието на пазара на Cisco в много страни. Очаквам, че те ще донесат у нас практики, типични за по-развитите пазари”, допълни той
Logicom Group има много добър опит в привличането и работата с риселъри, продаващи на средни и малки предприятия. Това се комбинира идеално с продуктите и програмите на Cisco за този пазарен сегмент и неговия бърз растеж, посочи Станев.
Logicom Public Ltd. е международна група от компании, чиито акции се търгуват на Кипърската фондова борса. Освен дистрибутор, Logicom е и доставчик на интегрирани ИТ, телекомуникационни, мрежови и софтуерни решения в Кипър. Сред партньорите на компанията са Cisco Systems, Intel, Microsoft, HP, IBM и др.

Коментар