ИТ увеличават работното време, установи проучване

Финансистите са започнали да работят значително повече, в резултат на развитието на информационните технологии. Много от тях не могат да се разделят със своите лаптопи, дори и когато са на почивка, сочи ново проучване на компанията Robert Half.

Служителите на банки и кредитни институции във финансови центрове като Токио, Лондон, Хонконг и Ню Йорк са в непрекъсната връзка с офиса.

Най-много се работи в Люксембург – 47,6 часа седмично, показва проучването. Следват Япония и Ирландия, а на последно място е Швейцария, където работната седмица е само 36,4 часа.

Над половината от анкетираните признават, че са отлагали повече от един път отпуските си в последните две години, поради невъзможност да се откъснат от работата.

На мениджърите остава все по-малко време за почивка. Много от ръководителите са убедени, че подчинените им не могат да се справят без тях. Това е и причината над 40% от мениджърите да носят навсякъде със себе си лаптопи, джобни компютри и смартфони, констатира проучването на Robert Half.

Коментар