НБУ стартира магистърска програма по кариерно развитие

Нов български университет (НБУ) стартира прием в магистърска програма за специалисти по кариерно развитие. Завършилите ще могат да предоставят съдействие в избора на професия и продължаващо образование, в планирането и развитието на кариерата.
Методиката е изготвена съвместно с Фондация на бизнеса за образованието (ФБО) и включва обучение на кариерните консултанти по международната програма Global Career Development Facilitator (GCDF), която се прилага в над 40 държави по света. Така при успешно завършване на обучението си студентите ще придобиват диплома за магистър (консултант) по кариерно развитие и сертификат GCDF.
Програмата за обучение е насочена към изграждане на практически умения, актуални знания и компетенции в широк кръг от дисциплини – за пазара на труда, моделите на кариерно развитие, консултирането и оценката на пригодността на търсещите професионална реализация. По тази програма у нас се обучават магистри и в Русенски университет и са сертифицирани близо 130 кариерни консултанти.
Кариерните услуги стават все по-актуални у нас, а търсенето на подобни специалисти нараства през последните години, поради динамиката на пазара на труда и острата нужда на икономиката от компетентни и мотивирани кадри, посочват от JobTiger.bg.
Кариерните специалисти се реализират успешно в кариерните центрове във висшите и средни училища, в бизнеса, в бюрата по труда, в агенциите за развитие на човешките ресурси и специализирани в посредническа дейност на трудовия пазар, а също и като консултанти в различни институции и организации.
Приемът в Нов български университет ще бъде по събеседване и ще продължи до средата на ноември.

Коментар