Нов опит за връщане на специалистите у дома

Проучване сред младежките общности от българи в чужбина ще трябва да даде насоки за действия по привличане на специалистите обратно в родината. Новите идеи по проекта Завръщане у дома бяха обсъдени на среща в Държавната агенция за българите в чужбина от нейния председател Деница Христова и директорът на фирма JobTiger.bg Светлозар Петров.
Повод за срещата е тревогата на правителството и обществото от липсата на професионални кадри в нашата страна, посочиха от JobTiger. Новото развитие на проекта е насочено към проучване на нагласите за завръщане у дома на българските студенти в чужбина.
Държавната агенция поддържа контакти със студентските организации на българите в Германия, Австрия, Франция, Холандия, Италия, Англия, САЩ и Канада. Създадената работна група ще изготви анкетен лист, който да се разпрати до тези младежки общности.
Резултатите от проучването ще станат основа за по-нататъшни действия. Предвижда се организиране и на виртуална конференция, която да даде възможност на младежите да се ориентират в особеностите на пазара на труда в България.

по темата: „Нов опит за връщане на специалистите у дома”

добавете коментар...

  1. anonimenX

    Ха, Ха Ха
    няма шанс за връщане удома просто тук няма пари за учени и специалисти!

Коментар