Нов софтуер улеснява операциите с факса

Нова версия на известен софтуер прави изпращането и получаването на факсове по-ефективно и лесно. GFI FAXmaker 14 вече се интегрира със сървъра Microsoft Exchange 2007, както и с решението за факс по IP (FoIP) Brooktrout SR140, и поддържа 64-битовите операционни системи на Мicrosoft, вкл. и Vista.

Продуктът на компанията GFI Software се явява ценово ефективно решение, което използва съществуващата имейл инфраструктура, за да изпраща и получава факсове. Програмата решава проблемите, свързани с ръчното изпращане на факс: нуждата от чакане, докато се изпраща факса, ако линията е заета; времето, което се губи при разпечатване на факса и минаването му през факс апарата; и фактът, че всички входящи факсове се получават на един или няколко факса и не се изпращат направо на определения получател.
Това лесно за инсталиране и настройване решение за факс-сървър се вгражда в Microsoft Exchange, като по този начин позволява на служителите да получават и изпращат факсове направо от своите програми за електронна поща, вместо ръчно да използват факс апарат. Подобна функционалност води със себе си непосредствени ползи: по-малко време се хаби в изпращане, събиране и разпределяне на факсове; пестят се разходи за офис материали; постига се по-висока ефективност; и, не на последно място, се подобрява защитата на данните.
След като веднъж е инсталиран, GFI FAXmaker изисква съвсем малка поддръжка, посочват от фирма Бизнес Софтуер Дистрибутор ЕООД, която разпространява продукта у нас. Тъй като решението използва имейл инфраструктурата, компаниите могат да проследяват всички факсове, които се получават и изпращат, да ги търсят и архивират по същия начин, по който електронните писма могат да се съхраняват и извличат в локалната мрежа. 
GFI FAXmaker също поддържа факс по IP (FoIP), като позволява на служителите да използват съществуващата IP структура (корпоративни телефонни централи с IP-функционалност и решението Brooktrout SR140) за изпращане на факсове през интернет. Това дава възможност на компаниите да намалят разходите за телефонни сметки.
Цената на продукта зависи от броя на потребителите. Така например, GFI FAXmaker за 10 работни места струва 775 долара, а за неограничен брой потребители – 7500 долара, по цени от GFI Software.

Коментар