Нов сайт за работни позиции в ИТ сектора

На 17 октомври стартира официално порталът JOBS.IDG.BG, който е специализиран за работни позиции в сферата на информационните технологии и комуникациите. Проектът е част от групата сайтове на Ай Си Ти Медиа и е интегриран с останалите информационни услуги на компанията. Той има за цел да отговори на нуждата от обособено място в Интернет, където фирмите да могат да откриват подходящи специалисти в сферата на ИКТ, а последните – да се информират за свободните работни позиции и да получават ценни съвети при кандидатстване за работа.
Сайтът предлага богата функционалност както за търсещите работа, така и за работодателите. Първите ще могат свободно да преглеждат всички публикувани в сайта обяви, да създават неограничен брой CV-та и мотивационни писма, профили за автоматично известяване по e-mail при публикуване на обява, отговаряща на зададени от тях критерии, както и да изчислят бъдещата си заплата в калкулатора на заплати в ИТ бранша. За тях JOBS.IDG.BG разполага с богата секция от полезни съвети относно съставянето на CV, поведението при интервю и др.
Регистрираните работодатели ще могат да създават и редактират профилите си в сайта и във фирмения каталог на българските ИТ компании INDEX.IDG.BG, да добавят обяви за работа, да следят кандидатите по тези обяви, както и да създават профили за автоматично известяване, в случай, че някое от публикуваните в сайта CV-та съвпада с изискванията им.
В JOBS.IDG.BG има и секция за новини, в която освен статии от информационния център за образование и кариера на в. Computerworld са представени аналитични материали, проучвания и прогнози от сектор Образование на сп. CIO, както и най-интересните презентации и видеокастове от форумите и конференциите на Ай Си Ти Медиа.
Сайтът е част от мащабен проект на Ай Си Ти Медиа, включващ „Първа национална борса за IT таланти" – събитие, на което в открит диалог компаниите, набиращи кадри и търсещи нови попълнения за ИТ екипите си, могат да се срещнат с най-подходящите кандидати и „Проучване на заплатите в IT сектора" – проучване на в. Computerworld относно заплащането на IT специалистите в България, хвърлящо светлина върху пазара на IT таланти и цената на IT труда у нас. Проучването е проведено със съдействието на Алфа Рисърч.
Проектът е насочен към компаниите в ИКТ бранша, търсещи попълнения за ИТ екипите си, към студенти от горните курсове или току що завършили технически ВУЗ-ове и колежи, както и към специалисти, работещи или търсещи професионална реализация в сферата на информационните и комуникационни технологии.
JOBS.IDG.BG е част от ИТ портала за новини, услуги и цени IDG.BG. Той стартира през октомври 2005 година и до момента в него са обособени 15 подсайта, посветени на различни информационни и справочни услуги. Уникалните посетители на месец надхвърлят 270 000, генерираните от тях импресии – 900 000, а абонатите на тематично фокусираните бюлетини – 10 000.

Коментар